måndag 20 januari 2014

Hjälp!


Har fått en ny skyddsling men har ingen aning om vad den heter eller hur den ska skötas. Det är en succulent, cirka 25 cm i diameter. Hoppas att någon därute kan ge mig råd!

söndag 12 januari 2014

Ut med julen!

Nu har vi packat ihop julsakerna – men på något underligt sätt brukar det alltid bli någon liten tomte eller julduk kvar i något hörn.

Och så kom snön. Lite ljusare, mycket kallare. Hann dock plantera ut julrosorna i söderrabatten medan jorden var tjälfri. Hoppas bara att det var rätt att sätta ut dem så här mitt i vintern?


Vi pendlar mellan landet och stan. I lägenheten har vi vår vinterträdgård som piggar upp och lindrar längtan efter vår och grönska.


Ryggen blir allt bättre. Strax före jul var jag hos sjukgymnast och fick ett fantastiskt bra träningsprogram. I julklappspaketen fanns flera uppsättningar hantlar som jag flitigt använder. Några stretchövningar ingår också, passar på när hunden dassar, när jag åker hiss, väntar på bussen, borstar tänderna… Ett mål är att klara La Scala Fenicias 921 trappsteg utan att få träningsvärk när vi återvänder till Capri och San Michele i mars!

måndag 6 januari 2014

Försenat höstbruk eller tidigt vårbruk?

Vädret är grått och glåmigt denna Trettonhelg. Ogräset frodas i köksträdgården. Bönställningen står kvar och skräpar.
Före
Vi hugger  i och piggar upp oss med lite trädgårdsarbete.

Efter

Före

Efter


Bäddat för rivstart i april! Under halmhögarna finns dels vitlök, dels sparris. Det gröna i drivbänken nästan mitt i bilden är slätbladig persilja. Det är inte bara ogräs som frodas denna rekordmilda vinter!

lördag 4 januari 2014

Städdag

Renoveringen resulterade i tre rejäla skräphögar, en utanför verandaingången:


en under trappan utanför köksingången:


och en vid stora grinden. Idag fick vi låna en liten släpkärra av Raymond och Maria med hästgården och hann köra tre vändor till avfallsstationen innan de stängde. Då var det mesta av högarna borta och jag slut.